Onderwijs voor kinderen met een beperking

education-handicapt-children-project-KorceDe Kenedi Foundation helpt verschillende gehandicapte doelgroepen zoals kinderen met een hersenverlamming. Er zijn programma’s voor kinderen en hun ouders met autisme, er is fysiotherapie en in de zomer worden er concerten gegeven met deze doelgroep.

Autisme
Elke ochtend krijgen de kinderen/tieners met autisme in kleine groepjes op hun eigen niveau onderwijs. Eén keer per maand krijgen de kinderen thuis bezoek. Daarnaast is er een moeder-praatgroep over dit onderbelichte thema, zodat ze handvatten krijgen om samen met hun kinderen met autisme goed om te gaan.

Feesten
In Albanië worden gehandicapte kinderen vaak ‘verborgen’ niet erkend of ‘klein’ gehouden. Om dit taboe te doorbreken worden er verjaardagsfeesten georganiseerd. Sommige kinderen kunnen niet wachten totdat ze jarig zijn, een taartje eten, een cadeautje krijgen en in de belangstelling staan. Een mooie manier om te laten merken dat ze uniek en geliefd zijn.

Muziek-zomer-week
De Engels/Nederlandse muzikant Adriaan Snel bezoekt elke zomer met een hulpreis het gehandicaptenproject. Voor veel kinderen en tieners met een beperking is dit het hoogtepunt van het jaar, waarbij ze samen muziek maken en een optreden geven.

Hersenverlamming
Momenteel worden zes kinderen met een hersenverlamming geholpen. Hersenverlamming, ook wel ‘cerebral palsy’ genoemd is een stoornis in de motoriek en/of veranderingen van intellect, karakter, spraak-, gezichts- en gehoorvermogen. Enkele kinderen worden thuis ondersteund, anderen in de kerk. In de zomer gaan ze een aantal keer zwemmen, wat voor hen heerlijk en bijzonder is. Twee van de kinderen krijgen privéles en volgen het reguliere Albanese onderwijssysteem. Vijf keer per week bezoekt een leerkracht het gehandicaptenhuis van de staat.

Meer kinderen helpen
Voor sommige gehandicapte kinderen en hun ouders in de dorpen is het onbetaalbaar om telkens af te reizen naar Korce voor de behandelingen. De Kenedi Foundation wil hen graag helpen, maar het ontbreekt nog aan financiën. Helpt u ons helpen?!

U kunt deze prachtige kinderen ondersteunen! Help via NL44RABO0342809970 t.n.v. Iteams te Ermelo o.v.v. KF onderwijs gehandicapte kinderen (ANBI erkend = belastingaftrekbaar)