Medische zorg (kliniek)

home-careDe kliniek van de Kenedi Foundation heeft als uitvalsbasis de kerk in het centrum van Korce. Vandaar uit worden (thuiszorg) patiënten bezocht en verzorgd in en rondom Korce.

Thuiszorg
Het team van verpleegkundigen geeft professionele zorg aan patiënten, die vaak aan huis zijn gebonden en beperkte financiële middelen hebben. Geboden hulp is onder andere het verschonen van verband van bijvoorbeeld doorligwonden. Daarnaast verzorgen de verpleegkundigen tweede- en derde graads brandwonden en ze verrichten andere thuiszorg werkzaamheden.

Fysiotherapie
Naast het aanbieden van de basis patiëntenzorg biedt de Kenedi Foundation ook fysiotherapie diensten thuis aan en in het medische centrum. De relevantie van fysiotherapie wordt vaak onderschat terwijl veel lijden verzacht of voorkomen kan worden. De fysiotherapeut helpt kinderen en volwassenen, het werk doet er toe en maakt verschil voor de cliënt.

Uitleencentrum
Van verschillende westerse partners hebben we kwalitatieve en ondersteunende medische materialen gekregen. Met deze revalidatie hulpmiddelen, zoals rolstoelen, krukken, ziekenhuisbedden en WC-stoelen is een uitleendienst begonnen. Tegen betaling kunnen Korcaren hier gebruik van maken.

Albanese medische zorg
In Korce is een regionaal hospitaal waar veel medische hulp geboden wordt. Een specialistisch brandwondencentrum is in de hoofdstad Tirana, maar dat is vier uur rijden. Vaak worden patiënten al snel ontslagen uit het ziekenhuis. Follow-up in de vorm van nazorg en thuiszorg wordt weinig aangeboden en/of vergoed door de overheid. De brandwondenzorg, thuiszorg en uitleenservice is iets wat niet aangeboden wordt in de provincie van Korce. De Kenedi Foundation voorziet in een patiëntenbehoefte.

Motivatie
Het professionele zorgniveau en de respectvolle benadering worden zeer gewaardeerd door de patiënten en hun familieleden. De zorg is liefdevol, meelevend en professioneel en wordt verzorgd door Albanezen. Met het omzien naar de kwetsbaren in de samenleving wil de kliniek genezing én hoop aanbieden.

Help mee
Dit werk kan alleen gedaan worden doordat vele mensen, kerken en organisaties uit verschillende landen achter de Kenedi Foundation staan met gebed, meeleven én financiën.

Geef medische zorg via NL44RABO0342809970 t.n.v. Iteams te Ermelo o.v.v. KF kliniek (ANBI erkend = belastingaftrekbaar)