Over Kenedi

over-KenediIn Oost-Albanië, in de stad Korce is de ‘Kenedi Foundation’ gevestigd. Een humanitaire organisatie die hulp verleent aan mensen in nood, zoals ouderen, armen, straatkinderen, gevangenen en gehandicapten.

De stichting werkt waar mogelijk samen met de lokale en nationale overheid in Albanië, partnert met verschillende (buitenlandse) ontwikkelingshulporganisaties en is verbonden met de evangelische kerk (Kisha Ungjillore) in Korce.

Missie
In de Bijbel gaat het meer dan tweeduizend keer over recht doen. Kenedi-medewerkers geloven dat het opkomen voor je naaste een plicht is als christen en geven dit gestalte in Korce en haar omgeving, zodat mensen de liefde van Jezus leren kennen.

Zoek het recht, houd tirannen in toom, bied wezen bescherming, sta weduwen bij. Jesaja 1:17

Organisatie structuur
Het bestuur bestaat uit voorgangers, oudsten en kerkleiders van nabij gelegen gemeentes. Ian Loring is directeur van de organisatie. Marleen van de Voorde, een Vlaamse verpleegster, is verantwoordelijk voor de medische- en de ouderen tak. Andrew Lasavio, een Amerikaanse zendeling, is verantwoordelijk voor de kinder- en tienerprojecten. De organisatie heeft zo’n veertig medewerkers, tien grote projecten en biedt structurele hulp aan honderden hulpbehoevenden Korcenen. Elke zomervakantie worden buitenlandse groepen begeleid die de projecten ondersteunen.

gezin kenediGeschiedenis
Stichting Kenedi is vernoemd naar de Amerikaan ‘Phineas Kennedy’ die in Korce het Albanese volk hielp in de periode van 1908-1939. Hij had destijds ook een aantal stukken grond gekocht. Na de val van het communisme en de anarchie, werd in 2002 de stichting nieuw leven ingeblazen. ‘Kenedi’ is de Albanese spelling van de naam ‘Kenedy’.
Doelgroepen
Stichting Kenedi heeft projecten voor veel doelgroepen, waaronder: zieken, bejaarden, tiener- jongens en meiden, misbruikte meisjes, huiselijk geweld slachtoffers, straatkinderen, gehandicapten en gevangenen.