leerlingen sparen voor straatkinderen

 

Eind januari kreeg de Immanuelschool in Nunspeet (Nederland) bezoek van familie Pijnacker die uit Albanië over waren. Zij vertelden aan de onder- en bovenbouw meer over de situatie van de straatkinderen. De leerlingen hadden samen 750 euro gespaard voor dit project in de Albanese stad Korce.

IMG_0325Het echtpaar vond het waardevol om aan de kinderen te vertellen over hun spaarproject. Aan de hand van foto’s vertelden ze de achtergrond van kinderen, maar ook over de hulp die ze krijgen. Na de presentatie aan de bovenbouw wilde een jongen heel praktisch helpen. Hij vroeg: “Ik speel niet meer zoveel met de lego en heb nog heel veel over, dat mogen zij wel hebben!” Mooi om zo’n kijkje in een kinderhart te hebben.

Onder andere de opbrengst van de kerstcollecte was besteed voor dit project en de kinderen van de Nunspeetse basisschool sparen nog even door. Super bedankt daarvoor!

Bekijk meer info over het straatkinderenproject.

Comments are closed.