Kelder meidenhuis wordt appartement

 

De kelder onder het meidenhuis wordt momenteel verbouwd tot appartement en biedt binnenkort plaats aan twee jong volwassenen. Zij zullen daar begeleid wonen.

20150607 basement (4)Eind 2014 ontstond het idee om de kelder onder het meidenhuis te verbouwen. Na het maken van plannen, een budget en het vinden van geschikte werklui zijn er sinds half juni zo’n vier verschillende mensen bezig om de kelderwanden te isoleren en nieuwe elektra en waterleidingen aan te leggen.

Verbouwing
Het appartement telt ongeveer vijftig vierkante meter en heeft een badkamer, slaapkamer voor twee personen, opbergruimte en woongedeelte. Een groep uit Ommen komt begin augustus om het appartement verder af te maken door onder andere te verven, meubileren en een keukenblok te installeren. Van hun projectbijdrage wordt de inrichting én verbouwing bekostigd.

Zelfstandig wonen
Aansluitend zal waarschijnlijk de opening van het appartement zijn. Eén 18+ dame uit het meidenhuis zal door dit begeleid wonen traject meer zelfstandigheid ervaren door zelf te koken, wassen en met geld om te gaan. Dit traject is onderdeel naar het geheel zelfstandig wonen en zij wordt bijgestaan door een coach.

20150607 basement (7)20150607 basement (4) 20150607 basement (5)

2 Comments