Straatkinderen verzilveren spaarpunten

 

Jongens en meisjes konden onlangs hun spaarpunten verzilveren in een ‘winkel’. De afgelopen maanden konden de straatkinderen ducaten sparen door goed gedrag te vertonen en aanwezig te zijn bij de activiteiten. Het shoppen leverde ‘big smiles’ op.

winkelen met kinderen (6)Ieder kind heeft een geldzakje waarin speciale muntjes en ‘briefgeld’ in gedaan worden. Na elke activiteit noteert de leiding de score en houdt deze nauwkeurig bij. Het systeem heeft een aantal voordelen. Discipline en goed gedrag zijn niet vanzelfsprekend bij deze doelgroep en dit is een prima manier om goed gedrag te belonen (met punten). Ook leren de kinderen wat sparen is en leren ze geld tellen.

De kinderen mochten met behulp van een begeleider ‘winkelen’. Hoewel er wel wat snoep verkocht werd, kochten de kinderen met name producten voor hun gezinnen, zoals suiker, brood, macaroni, olie of zeep. Daarmee worden niet alleen de kinderen geholpen, maar ook de hele familie. Met als gevolg dat de betreffende gezinnen positief staan tegenover het straatkinderprogramma van de Kenedi Foundation.

Comments are closed.